Hogyan készítem az első realitym

Hogyan készítem az első realitym

Kibeszélő 3. Egyidejűség a realitykben

2019. április 12. - RealityPulse

Sziasztok! 

Csapjunk a lovak közé.

 

Mi lett, vagy lehet a siker kulcsa a mai realitykben?

 

Dőlj hátra, mint otthon a fotelben (ha ott vagy több mint egy órája, akkor 10 fekvőtámasz. Szabályosan!Figyelem!) és képzeld el, hogy este van. Kicsit kikapcsolnál, néznél valamit. Nyomogatod a tv-t és két ugyanolyan műsor megy. Legyen mindkettő túlélős műsor. A minőség, a helyszín, a zenék,a játékosok megjelenése és a feladatok azonosak, ÁM a jobb felső sarokban ott világít a felirat: ÉLŐ.  

Mielőtt elkezdeném kivesézni, egy kérdés: Milyen a testtartásod, amikor a mobilodat/monitort nézed és milyen amikor a TV-t? Az egyiknél előre dőlsz a másiknál hátra? Van tipped melyiknél melyik? Ennek később fontos szerepe lesz de most nézzük miért emeltem ki az élőt. 

 

A kereskedelmi TV-knek nem az a feladata, hogy kultúrát közvetítsen. Szórakoztatnia kell. Az, hogy a fikciós tartalmak minősége kinél milyen ingerküszöböt üt meg, az megint más de alapvetően ezeket a műsorokat nézik. "HÁ DE NINCS MÁS" Ez sajnos nem igaz. Van. 100 meg 100 csatorna de pl. a közszolgálati tv-k műsorainak többsége nézhetetlen szar és egyre gyengébb színvonalat hoznak. Ezzel szemben, ahol "patakokban folyik a vér" és megy a taktikázás, netán még élvezhető párbeszédek is elhangzanak, az leköti az ember figyelmét és passzív szemlélője lesz az eseményeknek. 

Ahhoz, hogy könnyen átlátható legyen kicsit vissza kell ugrani az időben. A Big Brother (ami eredetileg egy évesre lett tervezve, csak úgy, túl sokba került volna)  óriási sikert aratott egészen addig, amíg a konkurens csatorna ki nem talált egy jobb megoldást, hasonló témában.  Az RTL ugyanis saját készítésű műsorával, a Való Világgal, rákontrázott a láblógatós, semmittevős "NagyTesóra" ,és interaktívvá tette azt . Amíg az egyikben csak tengtek, lengtek az emberek, titkos szavazáson szabadultak meg ádáz ellenségeiktől, addig a Való Világban ugyanezek márt nyíltan zajlottak,  SŐT: A nézőktől feladatokat kaptak és villogtathatták csiszolt, vagy csiszolatlan elméjüket. . Azzal, hogy az otthonülők kezébe adták az irányítást egy olyan új mederbe terelték az egészet, ahol az eddigi passzív TV-nézőből, aktív, "műsorgyártó kisiparosokat" hoztak létre. 

Egyidejű és folyamatos:

Dőltek az SMS-ek és szavaztak, ugráltatták a játékosokat, simogatták vagy éppen kifakadtak rájuk ha olyan kedvük volt. Azzal, hogy az aktuális eseményeket, az előző napi történetet, 24órán belül bemutatták, azonnali, naprakész információt kaphattunk. Ezeket fokozva, az éjszaka folyamán be lehetett nézni Élőben is, így még több embert vonzott, a nap egyre több időszakában. Hatványozottan tudták fokozni a kukkolás iránti vágyunkat. Aktuális kedvencünkkel, hősünkkel, gyakorlatilag együtt élhettünk. 

 

2019-ben ezeket a megoldásokat, a karaktereket  kiválasztását, a témát és úgy ahogy van az egészet, fenekestül felforgatjuk és újraírjuk. 

És, hogy melyiknél milyen a testtartás? A telefont és a monitort, az aktív felületeket előre dőlve nézzük, keressük az információt, míg a tv-t az esetek többségében hátradőlve. Azért a nagy kutatásban és előre dőlésben figyeljünk a testtartásra, nem a legjobb ha sóskifliként görnyedünk a nagyvilágban. 

 

Estét! 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azenrealitym.blog.hu/api/trackback/id/tr8114759624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása