Kibeszélő 2.0 Megismerkedünk a Show-val

 

 

Sziasztok!

A kérdés továbbra is fenn áll. Mondjuk ez egészen a műsor kezdetéig: 

Ötletből valóság. Lehet-e egy saját műsorom? Miért is ne?!

 Az első bejegyzésben leírtam, hogyan találkoztam a realityk világával, milyen gondolataim voltak a castingon és miként jutottam el oda, hogy én megcsinálom a saját műsorom.

Most pedig szemléletről, tapasztalatokról, mi alapján indultam el és milyen apró de meghatározó mozzanatokon múlhat a siker (saját vélemény). Karaktertípusok. Minden, minden.

Jó pár dolognak és a göncölszekér együttállása az esthajnalcsillaggal kellett ahhoz, hogy elindítsam a folyamatot. Jó nem de kellett a Power.  Az elmúlt években több olyan munkám is volt, ahol kifejezetten az emberi reakciókat kellett figyelni. Rövid távon kellett felismerni ki hazudik és ki nem. Beszédből és testtartásból, mimikából és hanglejtésből. Ezek mellett rengeteg versenyen vettem részt, ahol a taktika, küzdés és az akarás kapott főszerepet. Sporttáborban, ahol a szervezésben is tudtam segíteni, a versenyszámok előkészületében és az előadók, előadások felépítésében. Ezek marketing feladatait és managelését egyedül láttam el, szóval volt lehetőségem észrevenni mi az, ami érdekelheti az embereket. 

Fontos volt azokat a momentumokat meglátni, amik egy-egy napszakban motiválják az embereket (pl: egy sporttáborban), vagy azt, hogyan építsünk fel úgy programokat, hogy az érdeklődést fenntartsuk. Pl: egy három napos esemény a Balaton parton. Érkezés után meddig izgalmas a táj? Meddig érdekes a találkozás az ismerősökkel és az ismerkedés, az új arcokkal? Mikortól várják az első programot és mikor lesznek türelmetlenek ha késés van? Kik a szószólók és kik azok, akiknek mindegy mi lesz, mert Ők már azzal nyertek, hogy ott lehetnek egy ilyen fasza helyen? Ki jön oda reggelit kérni ha nem talál a hűtőben és ki az, aki inkább nem eszik, mert fosik megkérdezni, hogy van-e? A reakciók mellett hamar napvilágot láttak az általános jellemvonások. Történetek és reakciók, jellemvonások és azonosulás. A számunkra legszimpatikusabbal tudunk azonosulni az ellenszenvessel kevésbé vagy egyáltalán nem. Így épülnek fel a műsorok is és ennek megfelelően keresnek karaktereket.

A te ismeretségi körödben is találsz szinte mindegyikre egyet: 

A valóság-show szereplőire általánosságban elmondható, hogy mindig van közöttük:
kamasz, fiatal versenyző, érettebb, apa típusú karakter, anya figura, a „nők-kedvence” valamint a „férfiak kedvence”, de megfigyelhető az emancipált nő és a jó gyerek karaktere is női
és férfi változatban egyaránt, találkozhatunk még extrémnek mondható karakterrel, öntörvényű, szabad akaratú szereplővel is. Összességében elmondható, hogy a szereplők kiválasztása az életkor, külső megjelenés, szelídség, agresszió rendszerében ábrázolható. 

 Ezek fényében, könnyű felismerni ki az, aki egy igazi reality hős közvetlen környezetedben és ki lehet majd abban, amit hamarosan bemutatok. 

 A következőkben az egyidejűség sikeréről és annak fokozásáról írok. Ezt követően a helyszínekről, a versenyszámokról ,a castingokról (amit már élőben követhettek) és, hogy mindezt hol? Hamarosan.

 

Sziasztok!